Bilje

IZDELAVA BILJENSKIH ŠTRUKLJEV

p1aeg14o25g72cr8tut1phv154g4DELAVNICA "IZDELAVA BILJENSKIH ŠTRUKLJEV"

V marcu je Društvo žena Bilje pripravilo dobro obiskano delavnico izdelave biljenskih štrukljev. Posebnost biljenskih štrukljev je, da se na koncu ocvrejo v olju. Pripravo teh okusnih blazinic so nam zaupale Norma Arčon in Tatjana Komel. Da se tradicija v izdelovanju biljenskih štrukljev uspešno prenaša tudi na mlajše generacije, je, z občudovanja vredno mojstrsko natančnostjo pri njihovi izdelavi, pokazala Lucija Šuligoj. Norma in Tatjana sta nam zaupale recept: testo za biljenske štruklje se pripravi na podoben način, kot za potico. V sladki orehov nadev se doda rum, rozine in mandelji. Kvašeno teste se razvalja na pol centimetra debelo. Po njem se razporedi orehov nadev. Testo se prepogne, oblikujejo se majhne blazinice, ki se ocvrejo v olju. Ko je krožnik z dišečimi blazinicami, posutimi s sladkorjem v prahu, začel krožiti po biljenski majhni dvorani, smo obiskovalci hitro pozabili na vzdržljivost in (morebitno) dieto ter se prepustili sladkim užitkom.

Foto:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Petdnevna vremenska napoved.
To
-1/5
Sr
1/6
Če
3/12
Pe
-1/15
So
0/16





Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj. Več info.

Sprejemam
Copyright © 2013 ... 2017 Krajevna skupnost Bilje. Vse pravice pridržane.