Izlet v hrvaško Zagorje

p1aefslckuncmqsb1t1gq561dpi4Izlet v hrvaško Zagorje

Člani društva upokojencev smo se 16. maja 2015 odpravili na izlet. Iz Bilj nas je pot vodila proti Hrvaški v razgibano hrvaško Zagorje, ki je znano po številnih kulturno zgodovinskih spomenikih, termalnih vrelcih, vinogradih, sadovnjakih... 

Naš prvi postanek je bil biser hrvaškega Zagorja Dvorec Trakošćan. Dvorec je bil lastništvo grofov Draškovič, ki so veljali za najpopularnejše plemiče fevdalnih časov. Najprej smo se sprehodili po prečudoviti okolici, obdani s parkom in jezerom. Potem pa smo si ogledali notranjost gradu. Pot smo nadaljevali proti Krapini, ki je zgodovinsko bogato mesto in se ponaša z romantičnimi dvorci in legendo o bratih Čehu, Mehi in sestri Vilini. Ogledali smo si mesto in muzej krapinskih neandertalcev. Predstavljen nam je bil svet pračloveka. Ob odlični rekonstrukciji evolucije pa smo vsaj za trenutek začutili vso moč prazačetka življenja. Zapeljali smo se še do Krapinskih Toplic in se sprehodili po prenovljenem zdraviliškem kompleksu. Pot nas je pot vodila naprej proti Varaždinu – baročni metropoli Hrvaške. V spremstvu lokalne vodičke smo si ogledali pokopališče, ki slovi kot eno najlepših pokopališč v Evropi. 

Sledil je sprehod po mestu. 

Polnih lepih doživetij smo se v zgodnjih večernih urah vračali proti Sloveniji in dan zaključili z dobro večerjo v gostišč v Cvetkovcih. Sledila je pot domov. 

Društvo upokojencev Bilje

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj. Več info.

Sprejemam
Copyright © 2013 ... 2018 Krajevna skupnost Bilje. Vse pravice pridržane.