Ureditev žarnih zidov

Na biljenskem pokopališču sta dva žarna zida. Novembra sta dobila primerno osvetlitev. 

Boža Silva Marega - občinska nagrajenka 2017

Občina Miren-Kostanjevica je na slavnostni seji dne 6. oktobra 2017 na Cerju podelila priznanja zaslužnim občanom.Prejemnica plakete Občine Miren-Kostanjevica za dolgoletno predano, nesebično in požrtvovalno delo predsednice Krajevnega odbora Rdečega križa Bilje ter prispevek k razvoju in ugledu občine je Biljenka BOŽA SILVA MAREGA.

Gospa Boža Marega je predsednica krajevnega odbora Rdečega križa Bilje že 14 let. Poslanstvo opravlja z izredno predanostjo, požrtvovalnostjo, natančnostjo in transparentno. Vsako leto s pomočjo članic KORK Bilje organizira srečanje starejših krajanov, obiske domačinov po domovih za ostarele in tudi tistih starejših, ki so na svojih domovih. Veliko ji pomenita vzgoja in ozaveščanje otrok o spoštljivem odnosu do starejših in drugačnih. Vsako leto učence POŠ Bilje in ostale krajane seznanja s pomenom dela Rdečega križa v naši družbi, osnovami nudenja prve pomoči in postopki oživljanja s pomočjo defibrilatorja. Z učenci POŠ Bilje velikokrat obišče Hišo dobre volje v Mirnu, v letu 2016 pa so skupno prejeli priznanje Mladinskega sveta Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Na njeno pobudo je KORK Bilje v letu 2015 začel zbirati sredstva za nakup AED aparata. V treh mesecih so zbrali sredstev za kar dva defibrilatorja. Izredno dobro sodeluje z občino, POŠ Bilje, ekipo Civilne zaščite Občine Miren-Kostanjevica,  OZRK Nova Gorica. Je tudi članica odbora OZRK Nova Gorica in članica Sveta za invalide Občine Miren-Kostanjevica. Ni ji tuje niti sodelovanje z društvi iz KS Bilje in drugimi društvi v občini. Že pred štirimi leti si je prizadevala za rešitev socialnega problema krajana, ki mu je grozilo brezdomstvo, za katerega se je v letošnjem letu našla pot do bolj dostojnega življenja.

ČESTITAMO !

 

Vabilo na občinski praznik

Letošnji občinski praznik se bo odvijal v Biljah v soboto, 7.10.2017. Začel se bo s tradicionalno zabavno  družabno prireditvijo Moja občina ob 19. uri, nadaljeval pa pozno v noč, oziroma jutro, z različnimi glasbenimi skupinami. Seveda bo poskrbljeno za hrano in pijačo, pa tudi za brezplačni avtobus, ki bo med prireditvijo krožil med Krasom in Biljami. Skratka, za vse smo pripravili veliko zabave, glasbe, druženja in varno pot domov. Kaj več boste izvedeli na priloženem letaku.

Prisrčno vabljeni na vse dogodke!

Laura Bonutti Zuljan, predsednica KTD Zarja Bilje

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj. Več info.

Sprejemam
Copyright © 2013 ... 2018 Krajevna skupnost Bilje. Vse pravice pridržane.