• krajevna-skupnost-bilje-1.jpg
  • krajevna-skupnost-bilje-2.jpg
  • krajevna-skupnost-bilje-3.jpg
  • krajevna-skupnost-bilje-4.jpg
Bilje

5. DOBRODELNI NOGOMETNI SPEKTAKEL - 15. junij ob 18.00

5 dobrodelnoDatum: Sobota, 15.06.2014

Ura: 18:00 Kraj: Bilje pri Novi Gorici

Prizorišče: Nogometno igrišče

Organizatorji prireditve: ND Bilje, Nogometna šola Valterja Birse in Tima Matavža, NZS, Radio1, Fundacija Vrabček upanja in v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije.

Drage prijateljice in dragi prijatelji,

Z velikim veseljem vam sporočamo, da bomo v Biljah pri Novi Gorici letos že petič zapored organizirali Dobrodelni nogometni spektakel.

V organizaciji Nogometnega društva Bilje in najine Nogometne šole Valterja Birse in Tima Matavža ter v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije ter častnim pokroviteljem, predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjembo dobrodelna nogometna tekma potekala v nedeljo, 15. junija 2014 ob 18.00 uri na nogometnem igrišču v Biljah. Dan pred tekmo, v soboto, 14. maja, bomo skupaj s Klubom goriških študentov (KGŠ) in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) organizirali celodnevni program za otroke (Oder mladih talentov, razne igre, trampolini, največji napihljiv tobogan) in za najstnike (turnir v futsalu, turnir zorbinga, nogomet na milnici). Zvečer pa za najširšo publiko gostimo različne glasbene skupine: Outsider, Omar Naber Band, Anavrin, Carpe Diem, Ibunge, Parni Valjak Tribute in Trkaja

Nedeljsko dobrodelno tekmo bodo popestrili še akrobatska skupina Dunking Devils in plesna skupina Mystique Show Group ter izjemni gostje. Prav tako bo glasbeno obarvan tudi nedeljski večer. Po dobrodelni nogometni tekmi bodo na velikem odru nastopili: Nika Prusnik, Gal in Severa Gjurin ter Zoran Predin.

 Polovica zbranih denarnih sredstev bo namenjena Fundaciji Vrabček upanja za mize za nevrofizioterapijo in za aparat za elektro stimulacijo, ki bodo namenjeni invalidni mladini v Stari Gori, druga polovica pa projektu Botrstvo, ki deluje pod okriljem ZPM.

 Na biljenskem nogometnem igrišču je nogometni dres za dobrodelni namen v zadnjih štirih letih obleklo veliko znanih Slovencev, ki jih je na tribuni bučno spodbujalo številno občinstvo. Da bo temu tako tudi letos, vas vljudno vabimo, da sprejmete naše povabilo ter se nam na tem izjemnem dogodku pridružite in s svojim sodelovanjem podprete naš dobrodelen namen. S svojo prisotnostjo boste dali poseben pečat dogodku, ki se je pri zbiranju sredstev za pomoči potrebne otroke že uveljavil kot izjemno pomemben in odmeven.                                                                                                           

Bilje pri Novi Gorici

Področje, ki ga zavzema današnje naselje je bilo poseljeno že v rimskem času, kot kraj pa se Bilje omenjajo okoli leta 1200 v seznamu posesti Goriških grofov in sicer pod imenom Videlsdorf. Današnje ime naselja pa se pojavi šele v 16. stoletju.

V Biljah, s 1200 prebivalci, delujejo različna društva, zelo aktivno je nogometno društvo, ki je lani praznovalo svojo 65. obletnico delovanja, kraj pa je znan po vsakoletni rekreacijski prireditvi Pohod po Biljenskih gričih, ki že od leta 1980 združuje pohodnike iz raznih krajev. Iz časa po drugi svetovni vojni ima najdaljšo tradicijo nogomet, saj so že leta 1948 ob podpori sindikata Goriških opekarn, opekarstvo je tu bila najpomembnejša gospodarska panoga, začeli urejati nogometno igrišče.

Nogometno društvo Bilje (www.nkbilje.si)

Nogometno društvo Bilje ima častitljivo tradicijo na področju športne dejavnosti v primorskem prostoru, svoje posebno mesto v slovenskem športnem svetu pa si je izborilo z nogometno šolo za mlade nogometaše, ki je v desetletjih trdega dela slovenskemu nogometu dalo kar nekaj odličnih igralcev. »Biljenski nogometaši« so našli svoja mesta v številnih prvoligaških klubih in tujih klubih, nekateri med njimi pa so bili izbrani tudi med člane slovenske nogometne reprezentance. Med najbolj znanimi sta gotovo nogometaša, doma iz Šempetra pri Gorici, Valter Birsa in Tim Matavž. Prav njuni imeni nosi nogometna šola v Biljah, ki je namenjena otrokom od 6. do 18. leta starosti.

Prizorišče dogodka: Nogometno igrišče

V Biljah je športni park, ki zajema dve večji in eno manjše nogometno igrišče z naravno ter eno manjše igrišče z umetno površino. Tri igrišča so tudi osvetljena. Tribune in okolica igrišča omogočajo obisk več tisoč obiskovalcev. Nogometna tekma se bo odvijala na spodnjem igrišču, na zgornjem igrišču bo postavljen oder, kjer bodo povezovalci in glasbeniki vodili svoj del zabavnega programa. Nogometno središče ima infrastrukturo, elektriko, vodo, možnost parkiranja televizijskih terenskih vozil. Središče ima tudi pomožne prostore.

Dobrodelna prireditev

Leta 2010 smo na biljenskem igrišču in v organizaciji nogometnega društva Bilje, Nogometne zveze Slovenije, Fundacije Vrabček upanja in Zveze prijateljev mladine Nova Gorica dogodek organizirali v borih 9 dneh in s svojo uspešno promocijsko kampanjo pritegnili 1700 obiskovalcev, ki so bili nad dogodkom izjemno navdušeni. Dogodek je bil medijsko izjemno odmeven, toplo je bil sprejel tako v lokalnem okolju kot v širše slovenskem prostoru. Lansko leto se je Dobrodelni nogometni spektakel še dodatno okrepil na področju prepoznavnosti in dobrodelnosti. 2300 navdušenih gledalcev je lahko navijalo za nogometne ase, smučarje, rokometaše, veslače, glasbenike in druge prepoznavne predstavnike slovenske estrade.

Na nogometni tekmi so starši pripeljali tudi veliko svojih otrok, kar je tudi eden izmed ciljev te akcije, ki so že vpisani v lokalne nogometne klube ali pa bi si tega želeli. S tem dogodkom želimo z zdravim pristopom do načina življenja otrokom ponuditi možnost, da svoj prosti čas prebijejo organizirano v dobri družbi, kjer si na prvovrsten način lahko krepijo telo in duha. Šola nosi ime po Valterju Birsi in Timu Matavžu, ki sta svoje znanje in spretnost nabirala in urila prav na biljenskem nogometnem igrišču in v ND Bilje, sedaj pa pridobljeno znanje izkazujeta v Italiji in na Nizozemskem.

Drugi cilj te prireditve pa je dobrodelnost, torej zbrati čim več finančnih sredstev, ki jih podarijo tako pravne kot fizične osebe. V preteklih dveh letih smo s pomočjo Petrola, HSEja, HITa, Pošta Slovenije, Mercatorja, Telekoma, Mobitela in drugih večjih slovenskih gospodarskih družb ter posameznikov, ki so z vstopnico in samoprispevkom namenili denar pomoči potrebnim otrokom a za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori. Velika želja in cilj fundacije je pomoč pri izpeljavi investicije v nov objekt, oziroma v sodoben rehabilitacijski center, ki bo nadomestil prenatrpane in dotrajane montažne paviljone, k čemur upamo, da bo v večji meri pripomogli z letošnjim dogodkom.

Cilj

Fundaciji Vrabček upanja, prostovoljni, neprofitni in nevladni organizaciji, ki zbrana sredstva namenja izključno za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori.

Nogometna šola Valterja Birse in Tima Matavža je ambasadorka fundacije Vrabček upanja.

Načrtujemo, da se bo letošnjega dogodka udeležilo okrog 2000 obiskovalcev in za tolikšno število pripravljamo tudi infrastrukturo. Načrtujemo, da bodo povabilo organizatorjev in selektorjev Tima Matavža in Valterja Birse, sprejeli ljudje, ki zbujajo zaupanje in zanimanje najširšega kroga ljudi. Sodelovala naj bi zveneča imena iz sveta športa, kulture (estrade), gospodarstva in politike. Dogovarjamo se z vrhunskimi nekdanjimi in še aktivnimi slovenskimi športniki, znanimi slovenskimi obrazi iz sveta kulture, gospodarstva in sveta glasbe, ki bodo tudi zaključili večer z dobrodelnim koncertom.

Častno pokroviteljstvo

Častno pokroviteljstvo dogodka, je prevzel sam predsendnik Republike Slovenija g. Borut Pahor, ki bo sam nastopil kot igralec na omenjeni nogometni tekmi.

Doniranje preko telefonov

S ciljem, da približamo ljudem možnost doniranja smo tudi v letošnjem letu uvedli možnost doniranja preko SMS sporočil. S pomočjo vseh slovenskih mobilnih operaterjev omogočamo pošiljanje »dobrodelnih SMS sporočil« v vrednosti 1 evra s ključno besedo ZAOTROKE na številko 1919, ki traja v celotnem mesecu juniju 2013. V preteklih letih smo največ sredstev pridobili iz naslova slovenskih podjetji in posameznikov, ki so se udeležili dogodka v Biljah. Letos želimo omogočiti celomesečno doniranje iz vseh krajev Slovenije in verjamemo, da nam bo s pomočjo medijev uspelo izdatno povečati sredstva namenjena otrokom.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj. Več info.

Sprejemam
Copyright © 2013 ... 2019 Krajevna skupnost Bilje. Vse pravice pridržane.